Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
711.427 articles
1.038 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Escut de Barcelona.svg
Article del dia
Barcelona, situada a la costa mediterrània de la Península Ibèrica, és la capital de Catalunya, de la província de Barcelona i de la comarca del Barcelonès, a més de la segona ciutat en població i pes econòmic d'Espanya. El municipi creix sobre una plana encaixada entre la serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya de Montjuïc. La ciutat acull les seus de les institucions d'autogovern més importants de Catalunya: la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya. Per haver estat capital del Comtat de Barcelona, rep sovint el sobrenom de Ciutat Comtal. - Vegeu informació sobre la imatge

Barcelona

Escut de Barcelona.svg

Barcelona, situada a la costa mediterrània de la Península Ibèrica, és la capital de Catalunya, de la província de Barcelona i de la comarca del Barcelonès, a més de la segona ciutat en població i pes econòmic d'Espanya. El municipi creix sobre una plana encaixada entre la serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya de Montjuïc. La ciutat acull les seus de les institucions d'autogovern més importants de Catalunya: la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya. Per haver estat capital del Comtat de Barcelona, rep sovint el sobrenom de Ciutat Comtal.Lepista nuda LC0372.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Lepista nuda LC0372.jpg

Bolet comestible pimpinella morada


Viquiprojecte Persones no-binàries.jpg
Projecte destacat
El Viquiprojecte Persones no-binàries és un Viquiconcurs que pretén fer créixer el nombre de biografies de persones no-binàries a partir de la creació i la traducció d'articles que en parlin.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte Persones no-binàries

Viquiprojecte Persones no-binàries.jpg

El Viquiprojecte Persones no-binàries és un Viquiconcurs que pretén fer créixer el nombre de biografies de persones no-binàries a partir de la creació i la traducció d'articles que en parlin.
(Informació de la imatge)


23 de setembre

Amnistia Internacional parla de trenta manifestants morts en la repressió de les protestes al Kurdistan Oriental per la mort de Mahsa Amini a mans de la policia de la moral iraniana.


20 de setembre

El Museu del Prado reconeix l'existència d'obres d'art robades durant el Franquisme i anuncia la publicació de l'informe complet a principis del 2023.

20 de setembre

Les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Luhansk i les autoritats d'ocupació de Kherson i Zaporíjia anuncien la celebració de referèndums d'adhesió a Rússia entre el 23 i el 27 de setembre.


19 de setembre

La ultraatleta manresana Núria Picas anuncia el seu retorn a la competició després d'estar-ne apartada tres anys per una lesió al peu.


Arbcom ru editing.svg


Núria Picas (2015).jpg

Núria Picas a la Transgrancanaria de 2015


Tendències


Avui fa 50 anys
Avui fa 60 anys
Un gran desbordament causa 441 morts i 374 desaparicions en les comarques del Vallès, el Barcelonès i el Baix Llobregat.
Avui fa 70 anys
Neixen Montserrat Casals i Couturier, periodista i historiadora de la literatura catalana (m. 2015), Christopher Reeve, actor estatunidenc, director, productor, guionista i autor que representà el famós superheroi Superman (m. 2004), i bell hooks, intel·lectual, feminista, i activista estatunidenca (m. 2021).
Avui fa 125 anys
Neix William Faulkner, escriptor i guionista estatunidenc, Premi Nobel de Literatura de 1949 (m. 1962).

Monument 25 setembre.JPG

Monument a les víctimes de la riuada de 1962 a Rubí.